Dagsform bilder28/1

Dagsform sidan:
87 kg
omkrets:
Armar 40 cm
mage 95 cm
bröst 106 cm




Klockan är alldeles för mycket 03:44 för att vara exakt.
Sitter o smuttar på proteindryck bestående av minimjölk, 1 skopa whey, 1 skopa casein nattprotein.
Nu blir det att titta på 2 and a half men och däcka. Godnatt

Fettmätning 23/1

Jepp. Jag gjorde fettmätning dagen före min födelsedag, var spännd på hur det skulle gått från o med 9 december då jag börja bli bättre på att skjöta mat och träning. Juletid(då mitt gym har snålt med öppetider) och julmaten och sådant gott förstörde en del då jag gärna ville unna mig.
Så  jag hade inte för stora förhoppningar inför denna mätning. I januari började allvaret. Läste massa bloggar,recept flera frågor till gyminstruktörer och duktiga vänner om både mat och kost. Fick ett träningsschema som jag fortfarande går på och maten blev så mycket bättre.
Proppar idag i mig ca 200 G protein/per dag och håller kolhydrater och kaloriintag lågt. För att dra maten kort..


  • Med någon vecka kvar av november 2011 vägde jag 94.5 kilo, jag fick panik o började springa/crossraida varje dag o halvera mina mål(som knappt hade protein i sig)
  • 9 December hade jag gått ner till  89.9 kilo, jag vet att jag har förlorat muskler och vill inte göra det mer. Så jag gör en fettmättning där börjar proteinerna proppas i och mer styrka/gå än springa.
  • 23 januari 2012. Gör fettmätning igen för att se hur det gått. Fick väldigt bra resultat och det är bara att fortsätta. Jag har tillomed växt 0.3 kilo i muskler och 2.3 % fett har gått bort(!!!) riktigt bra kämpat om jag får säga det själv.
Nu är det bara att fortsätta i denna stilen tills jag hamnar på ca 12% fett och väger ca 80 kilo.
sedan har jag uppnått mitt stora mål o bevisat för mig själv att jag verkligen kunde fixa detta!
sedan kommer det bli nya mål,bygga! Men det försöker jag låta bli att tänka på och fokuserar på dagsläget :)

Tack för mig, hej!




Planering mat fredag 20/1

Tjabba.
Idag skulle jag handla lite lunch eftersom jag slutade tidigt från skolan, det blev lite mer som vanligt när jag har pengar o går i affärer/paradis.
300 kr kostade det mig, opsan.. haha

Men blev endå bra köp, ingredienser till kycklingsallad á la David & lite extra. Har nu köpt så att jag har till flera luncher, lite lyxigare än att köra på ägg så ofta.



300 riksdaler



1. Början på min kycklingsallad:
en rödlök, en paprika, en grillad kyckling.



2.
i med hackade oliver,små paprikor,soltorkade tomater (man kan köpa sådant gott självplock som ligger i olja vid köttdisken. Låt så mycket olja som möjligt vara kvar i burken när du tömt på tomaterna,oliverna ,småpaprikorna. sedan lägg i en hackad chili och en st fetaost 10 % fett som du då skurit i småbitar. Skaka och låt ligga ett tag.
Sedan i med det!


3. Blandsallad eller gör en egen, jag gillar de färdigblandade påsarna.
Bara att välja en, Kanon!



Nu har jag en lunch med lagom kalorier och mycket protein!
Förkokt potatis(som jag har en del av i en burk i kylen) sedan bara att skiva o steka i olivolja.Använder mig av potatis ist för pasta iomed det innehåller 1/3 av kalorier av vad pasta gör, men kan även använda mig av pasta någon dag!
Sedan "Axons" kalorisnåla/proteinrika Tzatziki till (som även det har jag en större burk i kylen av, har skrivit om denna tidigare) Färdigt!

Bon apetit

För att nå framgång! 18/1

För att nå framgång inom styrketräning eller bara få en snygg/hälsosam kropp krävs fyra viktiga saker enligt mig.

  • Motivation. Pusha dig själv, bli pushad av kompis, pusha varandra. Arg och att bevisa att man kan är den bästa motivationen för mig.
  • Vilja (Du måste verkligen vilja för att nå framgång, tänk positivt och inte att gymmet är pest. Annars testa annat som är bra för dig som du är intresserad av. även viljan att klara av de där sista repsen fast att du känner att du är helt slut.
  • Prioteringar (Tänker på krökandet,godis, mat)
  • Tålamod och tid. Det tar inte 2 veckor,1 månad. Du ska inte stressa för mycket på gymmet, ta din tid till att värma upp, köra hela styrkepasset gärna noga(även om man har sina trötta dagar och inte alltid kan prestera på topp) chilla och gå,cykla whatever i lugn o ro efteråt.

(Pissgammal bild)


jisses onsdag 18/1

Vilken energikrävande dag!
Först skolan och dubbla lektioner av de 2 ämnen jag har svårast för, gick bra men vilken energi de tar!
Direkt efter skolan gymmet 2 timmar, 20 min uppvärmning intervall mellan puls 177-160, sedan styrke tungt pass, 30 min cykling med puls 148-150 (fettförbränning).
Hemma 18.30 efter att även köpt mjölk o gurka. Tog en dos aminosyror medans jag gjorde Proteinrika/fettsnåla Tzatzikin. Sedan Middag med Tzatzikin och vitaminer/Omega 3.


50 Gram protein och kalorisnålt för att vara det "stora målet" för dagen.
Riktigt gott! Kan inte leva utan ketchup och en god middag!

Hur många kcal innehåller..? 15/1

88 kilo lätt nu whoho! 
Jag var på brakfest i lördags, 2 kompisar fyllde 23 år.
Klarade faktiskt att hålla mig till 3 öl och det var rätt lugnt. Det gamla jag var ju crazey, drack alldeles för mycket. Tur man växt ifrån att dricka för mycket (men som även kan hända den bästa) undantag från skolreunion jag var på från lågstadiet för ca 1 månad sen. Utmana inte mig när jag druckit att jag "inte vågar" i det fallet på efterfest skulle jag halsa en nyöppnad spritflaska. klarade det men vad som hände sen, ja det är en annan historia. Att dricka sig full tycker jag absolut är okej och kul. Dock prioterar jag träningen långt före nu och vi alla har olika mål. Mitt mål vet ni vad det är. Gå ner 8 kilo till (inte 9 längre whoho!) samt behålla musklerna.  Efter det bygga!
Dock måste jag vara ärlig o säga att det är fan roligare att dricka mer än 3 öl när det ´är ett jävla ståhej. Men får så mycket mer ut av att strunta i det. Jag gick hem helnöjd!



Tänkte dela med mig vad mat/dricka man ofta dricker innehåller kalorimässigt (kcal).

Proteinrik mat:
1 burk minikeso (175 kcal. 27,5 g protein)
1 burk kesella lätt (188 kcal. 32,5 g protein)
1 burk tonfisk (165 kcal. 37,5 g protein)
150 g löfbiff (160,5 kcal. 32,6 g protein)
150 g kycklingfilé (157 kcal, 34,7 g protein)
300 g äggvita (139 kcal. 30,3 g protein)
2 burkar makrill i tomatsås (279 kcal. 34,8 g protein)
150 g lax (271 kcal. 27,6 g protein)
200 g torsk (150,6 kcal. 34 g protein)

Fest
En starköl, 40 cl: 190 kcal
Ett glas rött vin, 15 cl: 110 kcal
Ett glas vitt vin, 15 cl: 100 kcal
Ett glas gin & tonic, 4 cl: 150 kcal
Ett glas whisky, 4 cl: 90 kcal
Glöm inte räkna bakismaten/nattamaten på en fyllekväll ;-)

Pizza: 1000-1500 kcal
Big Mac:  Fett 26 Gram. 530 kcal
Big Mac & co+meny: 1200 kcal
33 cl Coca-Cola: innehåller 138,6 kcal.
33 cl Coca cola zero: 1-3 kcal.

För att gå ner ett kilo måste man bränna 7000 kcal.
Det är viktigt att inte gå ner för snabbt i vikt, ät rätt och regelbundet sedan även träna rätt så att du går ner på ett hälsosamt sätt.


     Mina 4dubbla macka från förr.. svinigt

Fredagskvällsmat 13/1



Har inte mycket pengar för tillfället då jag inte får de försen tisdag så fick ta vad jag hade hemma o slänga ihop lita.

4 ägg (1 ägg gula, 3 vitor)
50 G skinka
1 paprika
30 g valnötter och cashewnötter

cyaaa

Måttband runt kroppen!

Testade på morgonen igår 12/1 att mäta med måttband för skojs skull. Går inte så mycket efter vad måttbanden kommer säga, Jag håller mig till att gå efter fettmättningarna på gymmet.

Iallafall liten kul grej!

Bröst: 108 cm  väldigt svårt att mäta när man nyss vaknat och är en zombie
Mage: 96 cm
Biceps: 39 cm  var jämn i båda armarna



Nu ska jag iväg och handla ingredienser till Lasange, mums! =D

Matschema 12/1

10:00 En rostad grovmacka med magert pålägg whey 80 proteindryck.
12:30 En kotlett halv tallrik med kokt broccoli,morötter och en potatis. kesella med funlight.
15:00 (borde klämmt in en proteindryck före träning, men träning med EAAnabol Xplode/snabba protein"
16:30 whey 80
18:00 Middag: grönsak/fisksoppa stekte ca 2 små skivade potatis bredvid och hade proteinrik tzatziki  250G
21:00 kesella med funlight
00:00 Nattprotein.


Har fått tips om att börja köra EAAnabol före och efter träning istället. Även att äta både slöa och snabba proteiner spec innan läggdags. Att t.ex: Blanda kvarg/kesella med nattproteinet så att jag får i mig mina 30 G vassle/snabba proteiner på direkten sen även Casein/slöa proteiner som ger ut lite åt gången i timmarna fast längre tid än de snabba (man behöver inte stora mängder protein under natten då kroppen vilar) Så kommer att blanda t.ex: kvarg/kesella med mitt nattprotein ínnan jag lägger mig hädanefter.


Slöa proteiner/casein är oftast mjölkprudukter så som keso,kesella/kvarg, mjölk,yoghurt,fil etc. De produkterna brukar av sitt protein de delar ut vara 80 % casein och 20% vassle.

Snabba/vassle biologiskt värde
Vete/rågmjöl 50-60
Kött, fisk och fågel 80-90
Äggvita 80
Sojabönor 85
Mjölk 88

Vill lägga till att vassle heter "whey" på engelska. Så proteinerdrycker som heter whey de är snabba vassleprotein.


Om någon har tips om mitt matschema,vill tillläga eller vill rätta något som kan blivit fel så är det bara att säga till :)

Ta tag i skiten! 11 januari

Tycker du träning/träningsschema är tråkigt så bör du inte läsa detta alls.
Jag ber dig då lämna min blogg med ett léende på läpparna.

Min blogg kommer jag att använda mest till för mig själv för att ha koll på framsteg och träning. Även kul att läsa senare. De som är intresserade får gärna följa med på resan!



Tjena! då är det dags på igen. Är trött på den här jojoviktgången hela tiden som pågått i åratal. Tränar, tränar inte, soffpotatis, väldigt aktiv, lat igen, träna!
så sedan i mitten av november har jag börjat träna för fullt. Jag fick panik jag hade gått upp 12.5 kilo på 9 månader och varit en riktig slöfock. Åt dåligt,träna aldrig. spelade fotboll ibland på sommaren, Thats it. Ända tills förra veckan har jag gjort allt för att gå ner i vikt. Jag började halvera mina portioner och började ta väck stor mängd kolhydrater, jag tränade lättare vikter o fler reps i styrketräning på gymmet,tränade på crossraidern o löpband på gymmet (klarade 6 minuter på crossraidern sen höll jag på att dö och fick gå på löpbandet istället,springa imellanåt) jag bokade in mig på "kick& box" och "spinningpass" Jag gav järnet! Sedan gick jag ner i vikt fort. Istället för att väga 94.5 vägde jag istället 88.8 kilo Precis innan jul.

Jag var skiträdd att jag skulle gå upp för mycket under julen och nyår. För unna mig på julen ville jag, jag älskar ju mat! så jag åt men struntade i de flesta sötsaker, förutom gröten glögg o sådant, om det ens räknas? Lite choklad slank ner med. Jag gjorde fettmättning på gymmet imellandagarna, jag hade förlorat vikt men jag hade även förlorat muskler.. jag somt trodde att protein på morgnarna och efter träning skulle hjälpa mig att få behålla dem. men nope.

Sedan blev det 8e januari 2012. Jag bestämde mig för att jag inte ska förlora några muskler, sköta kosten mycket noggranare, och träna rätt. Inte på måfå som jag kände för. Vad ska jag göra? Hur gör jag för att nå mitt mål på 80 kilo utan att förlora de där musklerna jag har kvar?

Bokar in mig på möte med en av gyminstruktörerna på gymmet, blivit tipsad att jag skulle välja "Mr" om jag skulle få mig ett bra schema o lära mig nya saker. Den 10e Januari får jag detaljrikt schema och genomgångsträning av "mr" exakt hur jag ska göra. Nautilus express Schema fast upppiffat lite. 20 min uppvärmning i exakt puls. Träna det tyngsta jag kan, det vill säga så många reps jag kan. höja för varje pass(träna styrka varanan dag), inga pauser emellan. hela kroppen. sedan minst 30 min powerwalk i puls 148 så att jag inte bränner på musklerna. Märktes förresten att jag fått mycket bättre kondition sedan jag började för kan köra 50 min på crossraidern och min puls ligger inte i 148 av att gå på 6.5 i speed längre. Jag behövde idag ha lutning 2.5 och speed 7.2 emellanåt jogga för att få upp pulsen i,joggar speed 11.5 eller 12.

Nautilus express är en månads schema och de dagar jag inte tränar "styrka" så powerwalkar jag 45-60 min. En vilodag i veckan! Får vi se hur det går. Ser fram emot fettmättningen.
Jag väger idag 88.5 kilo på morgonen och är 1.80 M lång

Bilder och fakta kommer att komma, även mått på hur "stor" jag är, ålder,vikter RUBBET.
Följ med!


10/1 2012

09:30 Proteinpannkaka
12:30 Proteindryck
14.00(Gymmet och aminosyror/snabba proteiner) Genomgång nytt schema
15:30 Kesella med funlight och 1/2 avocado
18.00 Pasta bolognese med proteinrik(!) Tzatziki, Multivitamin,omega 3.
21:00 nattprotein


Humor! "rasorsaken är okänd" amen hallå?!?!
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article620178/Viktvaktarnas-golv-rasade.html

RSS 2.0